Kuvassa viisi eri ikäisen ihmisen kättä pitävät toistensa ranteista kiinni, ikään kuin muodostaen ihmisten välillä vallitsevan yhteenkuuluvuuden siteen.

Mielenterveystyön ammattilaisten silminnäkijälausuntoja Gazasta

Libanonilainen kliinisen psykologian tohtori Dinah Ayna on aloittanut Gazassa työskentelevien kollegoidensa kanssa projektin, jonka tavoitteena on dokumentoida ja jakaa mielenterveystyön ammattilaisten kokemuksia sodan keskeltä Gazasta. Projekti on nimeltään ”A Series on the Experiences of Mental Health Professionals under Attack”. Dinah on toiminut kouluttajana ja työnohjaajana usealle tarinansa jakaneelle henkilölle ennen sotaa ja sodan aikana.

Yksi tärkeä tapa tukea ja pitää mielenterveystyön ammattilaisten toivoa yllä, on antaa ääni heidän työlleen ja kokemuksilleen konfliktin keskellä. Välillä on päiviä, jolloin tietoa ei voida jakaa, sillä sähköt ja internetyhteydet alueella ovat olleet poikki. Ammattilaiset kirjoittavat kokemuksensa arabiaksi ja lähettävät kuvia alueen tapahtumista. Heidän suostumuksellaan Dinah muokkaa, kääntää ja julkaisee tarinoita kuvien kanssa. Kuvat on muokattu siten, että kirjoittajien henkilöllisyys säilyy suojattuna. Kuvat on myös valikoitu siten, etteivät ne tuo suoraan sodan järkyttävyyttä katsojan silmille, vaan tarinoiden sanoma saa täyden huomion.

Dinahin sekä terveydenhuollon ammattilaisten koostamia tarinoita ”Stories from Gaza2023” on luettavissa osoitteessa: https://upaconnect.org/category/news-home-page/gaza2023.

 

Artikkelikuva: ‏Roo7 – terveydenhuollon ammattilainen Gazassa / tarina 3 / Stories from Gaza2023 -internetsivu.Nina Lyytinen, 3 marraskuuta 2023

, ,


Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email