Hannu_Juusola_Lahi-Ita

Hannu Juusola

Hannu Juusola on Helsingin yliopiston professori Lähi-idän tutkimuksessa, Suomen Lähi-idän instituutin entinen johtaja ja instituutin säätiön varapuheenjohtaja. Lue lisää.

toniiii

Toni Alaranta

Toni Alaranta on Turkin historiaan perehtynyt valtiotieteiden tohtori.

mustonenpyöreä

Liina Mustonen

Liina Mustonen on toiseuden, yhteiskunnallisten hierarkioiden ja erottelumekanismien rakentumista ja Lähi-itää tutkiva väitöskirjatutkija Eurooppalaisessa yliopistoinstituutissa.

tiinapyorea

Tiina Järvi

Tiina Järvi on sosiaaliantropologian tohtoriopiskelija Tampereen yliopistossa. Hän työstää väitöskirjaa palestiinalaispakolaisten arjesta ja tulevaisuudentoiveista.

erastopieni

Tytti Erästö

Tytti Erästö (YTT) toimii vierailevana tutkijana ydinaseriisuntaan keskittyvässä Ploughshares Fund -säätiössä Washingtonissa. Aiemmin hän on työskennellyt tutkijana Harvardin yliopistoin Belfer-keskuksessa, itävaltalaisessa Vienna Center for Disarmament and Non-Profileration (VCDNP) -tutkimusinstituutissa, Tampereen yliopistossa rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRIssa sekä ajatushautomo SaferGlobessa. Erästö on Kosmopolis-lehden päätoimittaja.

agnetapieni

Agneta Kallström

Agneta Kallström (FM) on tohtoriopiskelija Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnassa. Hän on erikoistunut tutkimaan väkivallan vaikutusta ja merkitystä terveydenhuoltoon konfliktialueilla. Väitöskirjassaan hän selvittää Syyrian tilannetta.

simolapieni

Heli Simola

Heli Simola on Venäjän ja Turkin talouskehitystä ja -politiikkaa seuraava vanhempi ekonomisti Suomen Pankin Siirtymätalouksien tutkimuslaitoksella (BOFIT).

siljapieni

Silja Lanas Cavada

Silja Lanas Cavada on Suomen Kuvalehden ulkomaantoimittaja, joka valmistelee väitöskirjaa Tampereen yliopistoon Tunisian demokratiakehityksestä ja median vapautumisesta vuoden 2011 arabimaailman kansannousujen jälkeen.

miniharri

Harri Kämäräinen

Harri Kämäräinen on Suomen suurlähettiläs Iranissa. Hän on työskennellyt Suomen Teheranin edustustossa syksystä 2012 lähtien.

mariapieni

Maria Serenius

Maria Serenius on eläkkeellä oleva suurlähettiläs. Hän on toiminut ulkoasiainimnisteriön Afrikan ja Lähi-idän osaston päällikkönä sekä Suomen suurlähettiläänä Turkissa. Serenius on Suomen Lähi-idän instituutin säätiön hallituksen jäsen.

Olli_Ruohomäki_pyöreä pieni

Olli Ruohomäki

Olli Ruohomäki (PhD) on vieraileva vanhempi tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa.

Syksy Räsänen pieni

Syksy Räsänen

Syksy Räsänen on Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD) Finlandin puheenjohtaja. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja Israelin apartheid.

mariapienin

Maria Pakkala

Maria Pakkala on tohtorikoulutettava Helsingin yliopistossa arabian ja islamin tutkimuksessa sekä kaunokirjallisuuden kääntäjä. Väitöskirjassaan hän tutkii Koraanin modernia tulkintaa.

paivi

Päivi Miettunen

Päivi Miettunen työskentelee tutkija-koordinaattorina Suomen Lähi-idän instituutissa Beirutissa

saanapieni

Saana-Maria Jokinen

Saana-Maria Jokinen (Master of Science) on työskennellyt vuosia vapaana toimittajana ja seurannut Syyrian konfliktia pääosin Turkista ja Libanonista käsin.

aripyöreä

Ari Kerkkänen

FT Ari Kerkkänen toimi Suomen Lähi-idän instituutin johtajana vuosina 2011-2014. Häneltä on juuri ilmestynyt ensimmäinen Syyrian konfliktia käsittelevä suomenkielinen teos ”Syyria: Synnystä sisällissotaan” (Like 2017) sekä aiemmin ”Syyria ja Lähi-itä: Havaintoja nykypäivästä ja heijastuksia historiasta” (Like 2015).

Marko_round

Marko Juntunen

Marokkoa, siirtolaisuutta ja radikalisoitumista tutkinut Marko Juntunen toimii arabian kielen ja islamin tutkimuksen yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa

Aziz Sheikhani

Aziz Sheikhani, vapaa toimittaja ja tutkija (tohtorikandidaatti) on perehtynyt kurdikysymykseen konfliktin, sissisodan ja puoluepolitiikan näkökulmasta sekä kurdien hallitsijamaiden (Iran, Turkki, Irak ja Syyria) historiaan.