Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua http://lahi-itanyt.fi/ sekä blogiin liittyvää Twitter-tiliä ja Facebook-sivua. Seloste on laadittu 25.11.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. 

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse 

Digipalvelun saavutettavuuden tila 

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. 

Ei-saavutettava sisältö 

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin 

  • Verkkosisältö, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019 

Sivustolla on ennen 23.9.2019 julkaistuja kuvamuodossa esitettyjä tilastoja ja kuvaajia, joiden sisältöä ei ole riittävästi avattu tekstissä tai vaihtoehtoisessa tekstissä.  

2. Kohtuuton rasite 

Lähi-itä NYT -blogin yhteydessä julkaistaan podcast-sarjaa. Blogia ja podcastia ylläpitävällä Suomen Lähi-idän instituutilla ei ole resursseja tarjota tekstiversiota sivulla julkaistuista podcasteista. Sama puute on myös Facebook-sivuilla ja Twitterissä julkaistuissa katkelmissa podcast-jaksoista. 

Lähi-itä NYT -blogin Twitter-tilillä on julkaistu 23.9.2019 jälkeen twiittejä, joiden kuvista puuttuvat vaihtoehtoiset tekstit. Twiittien muokkaaminen jälkikäteen ei ole mahdollista, eikä niiden poistaminen vaihtoehtoisten tekstien puuttumisen takia ole kohtuullista. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?  

Kerro puutteista meille ja teemme parhaamme asian korjaamiseksi.  

Yhteyshenkilö: Suomen Lähi-idän instituutin säätiön asiamies Anu Leinonen, sähköpostiosoite fime at fime.fi. 

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000