Kirjoittajat

Hannu Juusola

Hannu Juusola on Helsingin yliopiston professori Lähi-idän tutkimuksessa, Suomen Lähi-idän instituutin entinen johtaja ja instituutin säätiön varapuheenjohtaja.

Toni Alaranta

Toni Alaranta on Turkin historiaan perehtynyt valtiotieteiden tohtori.

Liina Mustonen

Liina Mustonen on toiseuden, yhteiskunnallisten hierarkioiden ja erottelumekanismien rakentumista ja Lähi-itää tutkiva väitöskirjatutkija Eurooppalaisessa yliopistoinstituutissa.

Tiina Järvi

Tiina Järvi on sosiaaliantropologian tohtoriopiskelija Tampereen yliopistossa. Hän työstää väitöskirjaa palestiinalaispakolaisten arjesta ja tulevaisuudentoiveista.

Tytti Erästö

Tytti Erästö (YTT) toimii tutkijana rauhantutkimuskeskus SIPRI:ssä (Stockholm International Peace Research Institute). Aiemmin hän on työskennellyt ydinaseriisuntaan keskittyvässä Ploughshares Fund -säätiössä Washingtonissa ja Harvardin yliopiston Belfer-keskuksessa.

Agneta Kallström

Agneta Kallström (FM) on tohtoriopiskelija Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnassa. Hän on erikoistunut tutkimaan väkivallan vaikutusta ja merkitystä terveydenhuoltoon konfliktialueilla. Väitöskirjassaan hän selvittää Syyrian tilannetta.

Heli Simola

Heli Simola on Venäjän ja Turkin talouskehitystä ja -politiikkaa seuraava vanhempi ekonomisti Suomen Pankin Siirtymätalouksien tutkimuslaitoksella (BOFIT).

Silja Lanas Cavada

Silja Lanas Cavada on Suomen Kuvalehden ulkomaantoimittaja, joka valmistelee väitöskirjaa Tampereen yliopistoon Tunisian demokratiakehityksestä ja median vapautumisesta vuoden 2011 arabimaailman kansannousujen jälkeen.

Harri Kämäräinen

Harri Kämäräinen on Suomen suurlähettiläs Iranissa. Hän on työskennellyt Suomen Teheranin edustustossa syksystä 2012 lähtien.

Maria Serenius

Maria Serenius on eläkkeellä oleva suurlähettiläs. Hän on toiminut ulkoasiainimnisteriön Afrikan ja Lähi-idän osaston päällikkönä sekä Suomen suurlähettiläänä Turkissa. Serenius on Suomen Lähi-idän instituutin säätiön hallituksen jäsen.

Marko Juntunen

Marokkoa, siirtolaisuutta ja radikalisoitumista tutkinut Marko Juntunen toimii arabian kielen ja islamin tutkimuksen yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa.

Sanna Ra

Sanna Ra on on viestintäasiantuntija, joka vieraili Irakissa vuoden alussa ja työskenteli siellä 2011–12.

Maria Pakkala

Maria Pakkala on tohtorikoulutettava Helsingin yliopistossa arabian ja islamin tutkimuksessa sekä kaunokirjallisuuden kääntäjä. Väitöskirjassaan hän tutkii Koraanin modernia tulkintaa.

Päivi Miettunen

Päivi Miettunen työskentelee tutkija-koordinaattorina Suomen Lähi-idän instituutissa Beirutissa.

Olli Ruohomäki

Olli Ruohomäki (PhD) on vieraileva vanhempi tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa.

Syksy Räsänen

Syksy Räsänen on Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD) Finlandin puheenjohtaja. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja Israelin apartheid.

Saana-Maria Jokinen

Saana-Maria Jokinen (Master of Science) on työskennellyt vuosia vapaana toimittajana ja seurannut Syyrian konfliktia pääosin Turkista ja Libanonista käsin.

Ari Kerkkänen

FT Ari Kerkkänen toimi Suomen Lähi-idän instituutin johtajana vuosina 2011-2014. Häneltä on juuri ilmestynyt ensimmäinen Syyrian konfliktia käsittelevä suomenkielinen teos ”Syyria: Synnystä sisällissotaan” (Like 2017) sekä aiemmin ”Syyria ja Lähi-itä: Havaintoja nykypäivästä ja heijastuksia historiasta” (Like 2015).

Aziz Sheikhani

Aziz Sheikhani, vapaa toimittaja ja tutkija (tohtorikandidaatti) on perehtynyt kurdikysymykseen konfliktin, sissisodan ja puoluepolitiikan näkökulmasta sekä kurdien hallitsijamaiden (Iran, Turkki, Irak ja Syyria) historiaan.

Sylvia Akar

Sylvia Akar on islamin tutkimuksen ja arabian kielen yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa.

Melisa Yasav

Melisa Yasav on kehitysmaatutkimuksen maisteriopiskelija, joka kirjoittaa gradua Turkin ympäristöpolitiikasta.

Joonas Maristo

Joonas Maristo on Iranin historiaan ja nyky-yhteiskuntaan perehtynyt väitöskirjatutkija.

Hussein al-Taee

Hussein al-Taee on suomalais-irakilainen rauhanvälittäjä, joka työskentelee konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) neuvonantajana.

Mikko Joronen

Mikko Joronen on Akatemiatutkija (Tampereen yliopisto) sekä poliittisen maantieteen dosentti (Turun yliopisto). Hänen nykyinen tutkimusprojektinsa tarkastelee prekaarisuuden politiikkaa ja arjen vastarintaa miehitetyllä Länsirannalla.

Anu Leinonen

Kirjoittaja työskentelee Suomen Lähi-idän instituutissa postdoc-tutkijana.
Hänen tutkimuksensa keskittyy kielipoliittisiin kysymyksiin. Hän on asunut aiemmin Turkissa ja seuraa maan asioita.

Mari Luomi

Mari Luomi (PhD) johtaa energia- ja ilmastopolitiikan tutkimusohjelmaa Emirates Diplomatic Academyssä Abu Dhabissa.

Ella Kaplas

Ella Kaplas (FM) työskentelee Suomen Lähi-idän instituutin säätiössä hallinnon ja viestinnän assistenttina. Hän on perehtynyt konflikteihin ja aseellisiin ryhmiin Lähi-idän alueella.

Ekim Özdemir

Ekim Özdemir on valtio-opin opiskelija Turun yliopistossa. Hän on työskennellyt aikaisemmin mm. kriisinhallintatehtävissä ja toimii nykyään kansanedustajan avustajana.

Tiina Hyyppä

Tiina Hyyppä (FM) Valmistunut arabian ja islamin tutkimuksesta. Hyyppä työskentelee valtionhallinnossa Syyriaan ja Lähi-itään erikoistuneena asiantuntijana.

Taavi Sundell

Taavi Sundell

Taavi Sundell työskentelee Suomen-Lähi-idän instituutissa Beirutissa tutkija-koordinaattorina viimeistellen maailmanpolitiikan väitöskirjaa Helsingin yliopistoon korkeakoulutuksen poliittisesta taloudesta.

Leevi Saari

Leevi Saari

Leevi Saari työskenteli syksyn 2019 Tunisiassa, Suomen ulkoministeriön palveluksessa. Hän viimeistelee parhaillaan maailmanpolitiikan maisteriopintojaan Helsingin yliopistossa.